Esittely

Mika Lappalainen on aktiivinen moniosaaja, jonka yläsavolaiset tuntevat Sähkötoimisto Murtola Oy:n yrittäjänä. Työn ja perheen ohella elämän palettia täyttävät rakkaat harrastukset, hevosurheilu ja musiikki. Mikan tie laulajaksi alkoi karaokesta. Esiintymisen halu vei miestä päin uusia haasteita.
Yleisön myönteinen ja kannustava palaute antoi uskoa omaan tekemiseen. Laulun lahjaansa Mika on myös määrätietoisesti kasvattanut opiskelemalla Eeva-Riitta Rytkösen, Kirsi Rissasen, Juhani Markolan ja Tamara Lundin oppilaana. Näiden opettajien apu sekä parikymmenvuotinen esiintyjäkokemus ovat koulineet Mikasta karismaattisen ja helposti lähestyttävän esiintyjän.

Mikan uran taustalta löytyy tuttu kiuruvetinen Heikki Komulainen, joka kutsui Mikan Viihdeorkesteri Kilimun solistiksi 1996. Kilimussa Mika lauloi viitisen vuotta. Seuraava askel oli yhteistyö Pekka Juntusen kanssa erilaisissa kokoonpanoissa. Kalmar Union sekä Kalmarit veivät Mikaa kohti omaa orkesteria, Onnentekijöitä, joiden kanssa Mika on keikkaillut laajalti. Yhteistyö Marko Jolkkosen, Anssi K Laitisen, sekä Elisa Järvelän  kanssa on tuonut hienoja yhteisiä hetkiä yleisön kanssa.

”Olen siitä onnellinen että olen saanut tehdä töitä loistavien ihmisten kanssa, yksin ei ole kukaan mitään”.

Mikalta luontuu klassisen laulun ja laulelmamusiikin lisäksi kaikenlainen iskelmä- ja tanssimusiikki sekä vanha kunnon rokki.

Mika on verkostoitunut laajalti ja toimii linkkinä moniin musiikin ammattilaisiin. Sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut luonne pääsee oikeuksiinsa yhteisen tekemisen keskellä. Mika arvostaa rehtiä vanhan liiton meininkiä, jossa keskinäinen luottamus ja huumori yhdistettynä rautaiseen ammattitaitoon saavat asiat luistamaan. Hyvä meno bändin kesken välittyy myös kuulijoille.

Musiikki ja hevoset on Mikalle rakas harrastus, josta hän ei halua luopua koskaan.

Teksti: Tiina Nousiainen